HET BESTUUR VAN NAAS

DIVERSITEIT-EXPERTISE-GLOBALE VISIE EN ACADEMISCH INZICHT

HET BESTUUR VAN NAAS

DIVERSITEIT-EXPERTISE-GLOBALE VISIE EN ACADEMISCH INZICHT

Harry Wassenberg

Harry Wassenberg

Voorzitter

Harry Wassenberg is socioloog en heeft gewerkt als burgerambtenaar bij het Ministerie van Defensie en vervolgens als onafhankelijk adviseur op het gebied van personeel, organisatie en management in Rusland, Letland en Tjechië, en heeft tezamen met Geert Horstmann trainingen in modern management voor Roemeense politiechefs en commandanten van de gendarmerie verzorgd. Daarnaast heeft hij als vrijwilliger deelgenomen aan het bestuur van de Afdeling Haagland van Humanitas en werkt thans nog als vrijwilliger voor Vluchtelingenwerk.

Geert Horstmann

Geert Horstmann

Secretaris

M.Sc. (social policy and institutions)
Geert Horstmann is een sociale wetenschapper en oud hoofdcommissaris van politie Flevoland,
oud portefeuillehouder mensenrechten, minderheden, racisme- en discriminatiebestrijding bij de Nederlandse Politie.
Oud senior consultant Security Sector Reform (Roemenie, Suriname, Bulgarije, Turkije).
Oud waarnemer mensenrechten (Zuid Afrika/Israël/Jeruzalem en Westbank).
Expertise gebied:  risico-analyse, -assessment en -control.

Madani Noor

Madani Noor

Penningmeester

Mohammedelmadani Osman studeerde af in 1993 als socioloog aan de Universiteit van Damascus (Syrië). Hij heeft daarna in verschillende landen in het Midden-Oosten gewerkt in het onderwijs. Aansluitend werkte hij aan verschillende projecten ter verbetering van de positie van vrouwen en hun bijdrage aan de economie in het Midden-Oosten. In Nederland heeft hij ervaring op het gebied van integratie.

Zijn academische achtergrond en volledige beheersing van het Arabisch (moedertaal) en zijn kennis van sociale/politieke structuren in veel islamitische landen maakt hem een sterke speler in het radicaliseringsvraagstuk.

Osama Idris

Osama Idris

Bestuurslid

Osama Idries studeerde af aan de Cairo Universiteit (KB), met specialisatie Islamitische politieke partijen. Als NGO (Non Governmental Organization) consultant/facilitator ondersteunt hij organisaties strategisch, resultaat gericht en maatschappelijk georiënteerd te werken. Met de nodige aandacht voor de kwaliteit, motiverend teamwerk en de cross-cutting issues; Mensen Rechten, Gender, Vrede.  Als trainer verzorgde hij honderden workshops over o.a selfmanagement, Leiderschap, projectmanagement.  Hij heeft jongeren programma’ s opzet en begeleid,  zoals I Can (leadership program), Constitution Making Program (jongeren politieke participatie program).

Wim Schepens

Wim Schepens

Bestuurslid

Socioloog en oud programmamaker televisie.
Wim Schepens studeerde in 1982 af als socioloog aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan in de media bij Migranten Televisie Amsterdam. Daarna is hij jarenlang werkzaam geweest voor de VPRO als regisseur en eindredacteur van televisieprogramma’s in de informatieve en journalistieke sector. Hij was onder andere hoofd documentaires en thema-avonden en verantwoordelijk voor de wetenschapsquiz en de rubriek Lopende Zaken. Hij won de Prix Italia en de Tegel voor innovatieve journalistiek. Zijn levensmotto is Vrijheid Blijheid.

Mohsin Semlali

Mohsin Semlali

Bestuurslid

bestuurslid Mohsin (teamchef opsporing en oud politiechef)

.

Fazila Mansori

Fazila Mansori

Bestuurslid

 Als vluchteling heeft Fazila Mansori een zware en moeizame asielprocedure doorlopen. Daarover zegt ze, “het heeft me er nooit van weerhouden om positief te blijven en mijn doorzettingsvermogen te verliezen.” Ondanks alle onmogelijkheden en tegenslag heb ik mjn studie aan de universiteit afgerond, ik heb mijn bachelor en mijn master Religie en Levensbeschouwing behaald. Momenteel werk ik als tracer bij het Rode Kruis. Vanuit dit vrijwilligerswerk hoop ik een mooie baan te vinden. Mijn motivatie is altijd om mijn medemens te helpen en ondersteuning te geven ongeacht kleur, ras, geloof of wat dan ook. Zelf heb ik een islamitsche achtergrond, maar ik heb veel respect voor iedereen ongeacht zijn of haar levensovertuiging. Daarom zou ik het heel fijn vinden om wat te betekenen, niet alleen voor moslim-jongeren, maar voor iedereen die zich geisoleerd voelt in deze samenleving. Om die reden ben ik betrokken bij Stichting NAAS om langs die weg ook mijn steentje bij te dragen.

Jamal Aoulad m'hand issa

Jamal Aoulad m'hand issa

Bestuurslid

Mijn naam is Jamal Aoulad m’hand issa, een 25-jarige Toegepaste Psycholoog met een grote liefde voor contactsporten. Ik ben in Den Haag geboren en groot gebracht door een Nederlandse moeder en Marokaanse vader. Iets dat geen verschil zou moeten maken, toch werd ik erdoor in het hokje “allochtoon” gestopt. Het is het begin van het uit elkaar drijven van een bevolkingsgroep die samen een zou moeten zijn. Wellicht denk je dat ik overdrijf, maar welk effect denk je dat dit heeft op een kind dat hier mee worstelt? Belangrijk is om positief te zijn en de voordelen uit elke situati te halen. Het grootste voordeel dat ik eruit heb gehaald is een grote bron van motivatie om harder te werken dan anderen en om ten alle tijden trots te zijn op mezelf. Het is een tactiek die ik overal in toepas en wellicht een bijdrage kan zijn in het oplossen van de hedendaagse problematiek.

STICHTING NAAS
Zevenenderdrift 63
1251 RB Laren
0653727167
KvK: 66954460
stichtingnaas@gmail.com

Designed by Madani Noor